Путін заявив про бажання мати іншу владу в Україні.

 

Президент Росії Владімір Путін заявив про те, що Москва чекає зміни влади в Україні й готова домовлятися з тією новою владою.

 

Про це Путін сказав під час засідання дискусійного клубу "Валдай" в Сочі, інформує прес-служба Кремля.

 

"Треба дочекатися, поки завершаться внутрішньополітичні цикли. І дуже розраховую на те, що з новим керівництвом країни вдасться налагодити хоч якісь стосунки і про щось домовлятися. Ми до того готові, ми того хочемо", – сказав Путін.

 

Президент Росії сказав, що найгостріша проблема у двосторонніх стосунках – це криза на Донбасі. Владімір Путін вважає, що офіційному Києву вигідно загострювати становище на сході України.

 

"Організація терористичних актів, вбивств людей, вибраних населенням для керування тими реґіонами, з боку спецслужб України – це найгірший спосіб налагодити відносини з тими територіями", – міркує Путін.

 

Російський президент вважає, що Донбас впливатиме на пребіг виборчої кампанії в Україні.

 

"Сьогоднішня українська влада не лише не виконує мінські угоди, а й не збирається цього робити, зокрема через внутрішньополітичні "розклади" – маю на увазі зближення президентських, а потім і парламентських виборів", – заявив Путін.

 

Президент РФ сказав, що Москва докладатиме зусиль для того, аби утримувати статус-кво на Донбасі. "У цих умовах, думаю, нам треба бажати тільки одного: щоби не виникла спокуса загострити ситуацію і використати це загострення у внутрішньополітичних справах, у тому числі під час підготовки до президентських, а потім парламентських виборів. Це, мені здається, те, чого ми як програму максимум можемо на сьогодні сподіватися", – додав президент РФ.

 

Владімір Путін сказав, що Росія зацікавлена у "повноформатному відродженні стосунків з Україною". 

 

"Те, що зараз чинна українська влада робить, вони заганяють не просто ситуацію в тупик, вони проводять антидержавну і антинародну політику, так само, як у свій час її намагався приховати, а потім намагався здійснити Саакашвілі в Грузії, напавши на Південну Осетію. Унаслідок цих просто злочинних дій Грузія втратила значні території", – пригрозив президент Росії.

 

19.10.2018