У Дрогобичі відкрився «Культурний центр кримських татар».

 

Учора, 17 жовтня, у Дрогобичі відкрили «Культурний центр кримських татар». Ініціатором цього є ГО «Іхсан-Щирість», повідомили у Дрогобицькій міськраді.

 

До участі у відкритті запросили волонтерів, бійців АТО, дрогобичан, міського голову Тараса Кучму та голову спільноти мусульман у Львові Ернеста Абкелямова. Також приїхав генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський.

 

У 2014 році, після анексії Криму, в Дрогобич приїхали п’ять кримськотатарських родин. Зараз їх тут 20.

 

Мета створення центру полягає у збереженні мови, культури та традицій кримськотатарської громади. Також він допоможе подолати негативні стереотипи та налагодити співпрацю між кримськотатарською громадою та дрогобичанами.

 

Для містян та гостей міста «Культурний центр кримських татар», що розташований на вулиці Лесі Українки, 21, буде відкритий з 26 жовтня кожного вівторка, четверга та суботи з 11:00 до 16:00.

 

Приміщення, де облаштовано «Культурний центр кримських татар», кримськотатарській громаді надала Дрогобицька міська рада. Підтримку в проведенні ремонтних робіт та облаштуванні центру громаді надало МЗС РП Польщі, а також волонтери.

 

Тарас Кучма зазначив, що Дрогобич здавна є мультикультурним містом, і висловив подяку кримськотатарській громаді за внесок у колорит міста під час загальноміських святкувань.

 

«Всі ми є друзями. Наше завдання – українців, кримських татар, поляків та інших народів – будувати нову геополітику, творити нове життя та нові щирі відносини між культурами, національностями, світоглядами. І в основі цього має бути любов. Ми робитимемо все можливе задля того, щоби кримські татари комфортно почувалися у Дрогобичі», – зазначив він.

18.10.2018