Львівські депутати ухвалили бюджетну резолюцію на 2019-й рік.

 

Сьогодні, 11 жовтня, під час сесії Львівської міської ради депутати ухвалили бюджетну резолюцію на 2019 рік, в якій визначили основні показники, що стануть основою бюджету Львова на наступний рік. «За» проголосували 50 депутатів, передає ЛП.

 

Згідно з ухваленим документом, пріоритетами міста наступного року будуть вивезення сміття та будівництво сміттєпереробного заводу; закупівля сучасного обладнання для медзакладів Львова, початок облаштування відділення невідкладної допомоги у дитячій клінічній лікарні; відкриття нових шкіл, дитсадків чи груп у ДНЗ, запровадження європейської практики у шкільному харчуванні; запровадження енергоефективних та енергозберігальних проектів у бюджетних установах, насамперед у галузях освіти та охорони здоров’я; каналізування неканалізованих районів Львова, зокрема м. Винники, селищ міського типу Рудно і Брюховичі.

 

Окрім того, ідеться у резолюції, наступного року фінансування Громадського бюджету зросте з 1% до 1,5%. Також депутати залишили у резерві більш як 30% бюджету 2019 року.

 

Також документ вводить обмеження на фінансування комунальних підприємств Львова. Як наголосила депутатка Юлія Гвоздович, зараз у місті існує 91 ЛКП, і 18 із них є збитковими. Відтак депутати постановили, що наступного року статутні фонди ЛКП поповнювати слід на суми, не більші ніж 30% загальнорічного розміру бюджету розвитку.

11.10.2018