Міськрада Львова запустила Telegram чат-бот.

 

Львівська міська рада запустила чат-бот у месенджері Telegram, що відповідає на найпоширеніші запитання містян і надає інформацію з баз даних, інформує прес-служба ЛМР.

 

За допомогою чат-боту можна дізнатись деталі про структуру ЛМР і записатись на прийом до чиновника, отримати інформацію про дошкільні, позашкільні та шкільні заклади освіти, переглянути, де тривають ремонти, хто їх замовив та скільки вони коштують бюджетові. Також чат-бот пропонує інформацію про містобудівні умови та обмеження та про дозволи на літники.

 

«Проект LvivCityHelper є органічною частиною відкритих даних Львова, так званим продовженням цього проекту, адже він забезпечує уже додаткову користь від відкритих даних, його спрощене використання, економить час для мешканців, адже вони всього за кілька кліків можуть дізнатися багато інформації, яка на порталі відкритих даних, наприклад, потребує додаткових зусиль для пошуку. Проект працює для початку у Telegram-месенджері, а згодом ми плануємо його розвивати у Facebook-месенджері, адже він все ж популярніший серед мешканців», – розповіла Олена Гунько, заступниця директора з відкритих даних ЛКП «МЦІТ».

 

LvivCityHelper презентувала команда проекту «Відкриті дані Львова» минулого місяця. В подальших планах команди – додавати нові набори даних, зокрема про бюджет закладів освіти, комунальне майно, графік руху громадського транспорту.

 

Проект є учасником конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge, який проводить проект USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування України та у партнерстві з Фондом Східна Європа та 1991 Open Data Incubator.

 

Проект став одним із переможців фінального етапу конкурсу Open Data Challenge 2018, що відбувся в рамках Open Data Forum.

09.10.2018