Порошенко зустрівся з новообраними членами ЦВК.

 

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна мусить виробити ефективні засоби протидії російському втручанню у виборчу кампанію.

 

Про це голова держави заявив на зустрічі з членами ЦВК, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Президент Порошенко і голова ЦВК Тетяна Сліпачук

 

"І з позиції наших спеціальних органів, і з позиції інформації наших партнерів, Росія планує активно втручатися у виборчу кампанію і через системи дезінформації, і через системи фальсифікації виборчого процесу, і через системи кібератак хакерських, для того, щоб зірвати вибори", – сказав Порошенко.

 

Президент зазначив, що він сподівається на ефективну роботу Центральної виборчої комісії, "щоб ми мали ефективні засоби протидії, щоб захистити вибір українського народу".

 

Порошенко також чекає ефективної протидії підкупу виборців.

 

"Сьогодні до цієї технології, яка також є однією з форм втручання у вибори через гроші, які йдуть зі сходу, з Росії. І я сподіваюся як на рішучі дії Центральної виборчої комісії, так і на необхідність внесення змін до законодавства, які значно ускладнять цей процес і посилять відповідальність", – зазначив голова держави.

 

 

Загалом же Петро Порошенко вважає, що майбутні вибори будуть конкурентними і відповідатимуть міжнародним стандартам, відтак на членів Центральної виборчої комісії накладається додаткова відповідальність.

 

"Я переконаний в тому, що майбутні вибори будуть дуже висококонкурентними, чого ми, власне, і добивалися. Чесність, прозорість, рівність можливостей щодо участі в виборчих процесах, повна відповідність міжнародним європейським стандартам накладають на членів Центральної виборчої комісії додаткову відповідальність", – сказав Порошенко.

 

08.10.2018