У Львові вперше відбудеться фестиваль сценографії та сценічних костюмів.

 

Цими вихідними, 5-7 жовтня, у Львові вперше відбудеться фестиваль сценографії та сценічних костюмів Lviv Quadriennale of Scenography. Preview.

 

Відбуватиметься захід одразу в 5-ти локаціях та складатиметься з 4-х основних блоків, розповіли організатори актор Олег Онещак та Юлія Філяк, передає Дивись.Інфо.

 

«5 жовтня о 18:00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю у !FESTrepublic (вул. Старознесенська) в 10 корпусі. На всі заходи вхід вільний», – розповів Олег Онещак.
 

Протягом фестивалю очікують 4 вистави, 2 перформативних покази та 5 виставок.

 

«Важливим та цікавим для нас проектом є робота чотирьох сценографів у приміщені колишньої фабрики на FESTrepublic. Вони працюватимуть до 4 жовтня, і аж тоді у ці простори ми запросимо театри», – пояснив Олег Онещак.

 

«Ця подія повинна стати першою серйозною спробою привернути увагу людей до сценографії. Головне завдання фестивалю – вивести театральних художників з-за театральних лаштунків на люди, поєднати цікаві проекти», – додав він.


На фестивалі очікують на закордонних гостей. Серед них і Петра-Марія Вірз (Кельн, Німеччина), яка працює у специфічному жанрі – документальній сценографії. Очікують і гостей із театру «Ляліш» (Відень, Австрія).

 

Директорка департаменту з питань розвитку ЛМР Наталя Бунда зазначила, що Львівська міська рада має окрему програму для підтримки громадських організацій та інституцій у творенні культурного продукту.

03.10.2018