СБУ: Росія інспіруватиме захоплення храмів задля "керованого хаосу".

 

Служба безпеки України отримала інформаію про те, що спецслужби Росії реалізують плани зі створення в Україні керованого хаосу.

 

Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Російський прапор на "хресній ході" Московського патріархату

 

"Мета – створити так званий керований хаос. Основні напрямки, які ми бачимо сьогодні – розпалювання міжконфесійної ворожнечі, що зумовлено можливістю отримання Україною Томосу, а також організація заходів з активного впливу з метою примусити керівництво України до поступок державі-агресору та ініціювання мирних переговорів на вигідних агресору умовах", – сказав Кононенко.

 

Він пояснив, що у першому випадку СБУ очікує інспірування захоплень культових споруд однієї з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, щоб дозволити далі ініціювати силові протистояння та акції протесту за участю вірян.

 

В іншому випадку – мітинги-протести, направлення петицій та звернень до органів державної влади з вимогою відновити мир за будь-яких умов.

 

"Цей рух має перерости в протести по всій Україні з подальшим блокуванням органів державної влади у столиці. Мета – схилити керівництво держави до укладення мирних угод на вигідних агресору умовах. Ми бачимо ці плани і працюємо над їх недопущенням", – наголосив представник СБУ.

 

03.10.2018