Поїзд "чотирьох столиць" пішов у перший рейс із Києва.

 

З Києва у перший рейс поїхав новий поїзд "Чотири столиці" №31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига. Неофіта пустили на колію із оновленим логотипом "Укрзалізниці".

 

В урочистій церемонії відправлення поїзда взяли участь в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, голова наглядової ради "Укрзалізниці" Шевкі Аджунер, державний секретар Мінінфрастурктури Андрій Галущак, представники посольств країн, до яких курсуватиме поїзд, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"Сьогодні цей поїзд є символічним, оскільки він об'єднав одразу чотири столиці європейських держав, брендований оновленим логотипом і відправляється до європейських країн. Таким чином "Укрзалізниця" рухається в напрямку об'єднання з європейським світом і не планує зупинятися на досягнутому", – сказав Кравцов.

 

Він зазначив, що для "Укрзалізниці" теперішній рік виявився надзвичайно важливим у розвитку пасажирських перевезень до європейських країн, оскільки вдалося збільшити кількість пасажирів, які подорожують до Європи залізничним транспортом, понад удвічі. "Це дуже важливий показник для нас як для перевізника, а також для країни в цілому у наших загальних прагненнях до єднання з Євросоюзом", – зауважив керівник "Укрзалізниці".

 

Кравцов також повідомив, що перший рейс заповнено пасажирами на 55%, і це досить високий показник.

 

Загалом у складі нового поїзда курсуватиме 10 вагонів – 9 купе та 1 вагон класу "люкс". При цім у 6 вагоні купе розділятимуться на жіночі і чоловічі.

 

 

Новий поїзд №31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига курсуватиме раз на тиждень. Проведення прикордонно-митних процедур на станції Київ-Пасажирський розпочинатиметься о 13:42, відправлення поїзда зі столиці – о 14:07. До Риги він прибуватиме наступного дня о 09:06.

 

Що ж до зворотнього шляху, то поїзд вирушатиме об 11:10 та прибуватиме до Києва о 06:42.

 

При курсуванні в напрямку Риги поїзд робитиме зупинки о 23:35 у Мінську та о 04:25 у Вільнюсі. При курсуванні в напрямку Києва – 15:48 у Вільнюсі та 20:17 у Мінську. Поїзд також робитиме зупинки на станціях Словечно, Калінковічі, Жлобін, Молодечно, Сморгонь, Гудогай, Кяна, Шяуляй та Елгава. Митний і паспортний контроль українська сторона здійснюватиме на станції Київ-Пасажирський.

 

 

Вартість проїзду у новому поїзді від Києва до Риги станом на 28 вересня у вагоні купе становить 2248,41 грн, у вагоні СВ – 4487,21 грн, від Києва до Вільнюса у вагоні купе – 1662,12 грн, у вагоні СВ – 3315,18 грн, від Києва до Мінська у вагоні купе – 1878,36 грн, у вагоні СВ – 3622,19 грн. Ціна квитка залежить від курсу швейцарського франка.

 

Із відкриттям цього маршруту відтепер з України до країн Європи загалом курсують 19 пар пасажирських поїздів. Пасажири мають змогу подорожувати залізницею до 8 країн Євросоюзу: Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Болгарії, Австрії, Литви та Латвії.

 

28.09.2018