Нідерландська поліція запобігла масштабному теракту.

Затримано групу осіб, котрі готували серію замахів у країні.

 

 

Нідерландські правоохоронці повідомили про запобігання великому теракту. Як розповіли представники Генеральної прокуратури Нідерландів, у четвер, 27 вересня, поліція затримала сімох осіб. Вони, за словами міністра безпеки і юстиції Нідерландів Фердінанда Ґраппергауса (Ferdinand Grapperhaus), створили «терористичний осередок», який,відтак, було нейтралізовано.

 

Підозрювані готували серію терористичних актів, вони мали намір домогтися якомога більшої кількості жертв. Як зброю вони збиралися використовувати автомати і пояси смертників. Окрім того, вони планували підірвати автомобілі, наладовані вибухівкою. Про можливу ціль не повідомляють, імовірно, це могло статися на одному з масових заходів. Про це повідомляє інформаційна аґенція Associated Press.

 

Фігуранти справи проживають в Нідерландах. Їхній вік від 21 до 34 років. Їх затримали в різних частинах країни, в операції брали участь близько 400 поліціянтів. Розслідування вели з квітня.

 

Трьох підозрюваних вже раніше затримували за спробу виїхати за кордон, щоб воювати на боці ісламістських збройних формувань. Ймовірний голова групи затриманих – 34-річний виходець з Іраку, котрий мешкав у Арнемі. Минулого року його засудили за спробу долучитися до терористичної організації «Ісламська держава».

28.09.2018