СБУ отримала запис із підготовкою Пушиліним усунення Захарченка.

 

Служба безпеки отримали аудіозапис із доказами підготовки примусового усунення з посади ватажка банди "ДНР" Олександра Захарченка головою "народного совєта" в правлінні цієї організації Денисом Пушиліним.

 

На записі, котрий СБУ оприлюднила на своїй офіційній сторінці, фіґурують офіційний помічник Пушиліна Олександр Лаврентьєв та двійко невідомих. Зустріч відбулася 12 червня о 16:50 у ресторані Yuvam у турецькому місті Анталія.

 

Згідно з висновком Служби безпеки, "аудіозапис підтверджує підготовку Пушиліним «державного перевороту» в псевдореспубліці".

 

"Під час обговорення планів на «нейтральній території» Лаврентьєв акцентує увагу співрозмовників на необхідності заміни до вересня поточного року діючого «глави ДНР» без проведення виборів. За його словами, з появою нового в.о. «глави республіки» «проблема Захарченка» буде остаточно вирішена", – прокоментували в СБУ.

 

Повний запис триває майже чотири години – Служба безпеки оприлюднила найпоказовіші фрагменти.

 

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України оприлюднила запис розмови між радником Захарченка Олександром Казаковим і тодішнім в.о. голови організації "ДНР" Дмитром Трапезніковим (розмова відбулася 6 вересня приблизно о 18:30), під час котрої ватажки екстремістів говорять про зміни в керівництві ієрархії банди – зокрема про те, що "чітко розраховують на вирішення «ситуації» Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей".

 

На іншому записі (6 вересня, 21:00) зафіксовано розмову Трапезенікова з головою "народного совєта" в правлінні організації "ДНР" Денисом Пушиліном, під час котрої панство обговорює намір "якнайшвидшої нейтралізації" Казакова шляхом його ув'язнення.

 

"Запис розмов відбувся через тиждень після смерті ватажка терористичної організації «ДНР» Захарченка. Він свідчить про повну залежність так званого «вищого керівництва ДНР» від рішень «куратора від Кремля» пана Суркова. Зміст перемовин вказує на сталий конфлікт між «керманичами фейкової республіки». Він доводить наміри Пушиліна та Трапезнікова у будь-який спосіб позбутись впливових конкурентів «з команди Захарченка», зокрема Казакова і Тимофеєва («Ташкент») та завершити «місцевий державний переворот»", – розтлумачили у СБУ.

 

27.09.2018