Прослуховування СБУ: Зміну в керівництві банди "ДНР" курував Сурков.

 

Служба безпеки України перехопила розмови ватажків проросійської екстремістської організації "ДНР", під час котрих бойовики обговорюють зміни у владній ієрархії своїх урядних структур та координацію цих дій із Москвою.

 

Записи оприлюднено на офіційному сайті СБУ. 

 

Зокрема, СБУ оперує записом розмови між радником Захарченка Олександром Казаковим і тодішнім в.о. голови організації "ДНР" Дмитром Трапезніковим (розмова відбулася 6 вересня приблизно о 18:30), під час котрої ватажки екстремістів говорять про те, що "чітко розраховують на вирішення «ситуації» Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей".

 

"Під час спілкування кремлівські «маріонетки» очікують вердикту після відповідної екстреної наради у Москві щодо остаточного затвердження у РФ майбутнього глави «ДНР» та складу «совєта міністров ДНР»", – прокоментували в СБУ.

 

На іншому записі (6 вересня, 21:00) зафіксовано розмову Трапезенікова з головою "народного совєта" в правлінні організації "ДНР" Денисом Пушиліном, під час котрої панство обговорює намір "якнайшвидшої нейтралізації" Казакова через його ув'язнення.

 

"Запис розмов відбувся через тиждень після смерті ватажка терористичної організації «ДНР» Захарченка. Він свідчить про повну залежність так званого «вищого керівництва ДНР» від рішень «куратора від Кремля» пана Суркова. Зміст перемовин вказує на існуючий сталий конфлікт між «керманичами фейкової республіки». Він доводить наміри Пушиліна та Трапезнікова у будь-який спосіб позбутись впливових конкурентів «з команди Захарченка», зокрема Казакова і Тимофеєва («Ташкент») та завершити «місцевий державний переворот»", – розтлумачили у СБУ.

 

24.09.2018