Євро-2024 прийматиме Німеччина.

Таке рішення ухвалив виконком UEFA.

 

 

Рішення про те, що Чемпіонат Європи з футболу 2024 року відбудеться в Німеччині, оголосив у четвер, 27 вересня, президент Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) Александер Чеферін (Alekander Ceferin) у штаб-квартирі організації в швейцарському Ньоні. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

На проведення турніру претендували Німецький футбольний союз (Deutscher Fußball-Bund – DFB) і Турецька футбольна федерація, які подали відповідні заявки в квітні 2018 року. 21 вересня УЄФА на своєму офіційному сайті опублікував оціночний звіт щодо обох заявок, який служить основою для ухвалення рішення виконкомом організації.

 

За матеріалами звіту, Німеччина виглядала явним фаворитом. У своїй заявці DFB зробив акцент на зручному розташуванні в центрі Європі, поважному досвіді проведення великих турнірів (два Чемпіонати світу і Чемпіонат Європи) і багатих футбольних традиціях. Також відзначали, що вся інфраструктура – 10 стадіонів, готелі, транспортна мережа – вже готові до проведення турніру та обслуговування уболівальників, які приїдуть на чемпіонат.

 

Туреччина ж зробила наголос на тому, що UEFA має потребу в новому досвіді – країна на межі Європи і Азії ніколи не приймала турнірів такого масштабу, але зараз повністю готова до цього.

 

У Німеччині матчі Євро-2024 проходитимуть на стадіонах у Берліні, Мюнхені, Дюссельдорфі, Штутґарті, Кьольні, Гамбурзі, Ляпціґу, Дортмунді, Ґельзенкірхені та Франкфурті-на-Майні.

27.09.2018