Швейцарія не надала російському олігархові дозволу на проживання.

Романа Абрамовича визнано загрозою громадській безпеці.

 

 

Влада Швейцарії відмовила російському бізнесменові Романові Абрамовичу в отриманні посвідки на проживання з побоювань, що його перебування в країні може стати «загрозою громадській безпеці» і завдати «репутаційних збитків». Про це повідомила місцева газета Tages-Anzeiger.

 

Як з’ясувало видання, після подачі прохання в листопаді 2017 року міґраційна служба країни звернулася до федеральної поліції Швейцарії, щоб з'ясувати позицію відомства з надання Абрамовичу посвідки на проживання. У відповіді поліції містилися твердження про те, що щодо російського бізнесмена є «підозри у відмиванні грошей і можливих контактах з кримінальними структурами», а його швейцарські активи можуть мати «частково нелеґальне походження».

 

Про причини відмови Абрамовичу стало відомо у вівторок, 25 вересня, після того, як бізнесмен програв судовий розгляд швейцарському медіа-холдинґу Tamedia. Російський мільярдер намагався заборонити публікувати подробиці відмови йому в дозволі на проживання. Адвокати Абрамовича називали всі ці твердження помилковими. За їхніми словами, публікація була зроблена з порушенням швейцарського Кримінального кодексу і законів про захист інформації.

 

Нагадаємо, що навесні цього року Роман Абрамович зіткнувся з труднощами щодо продовження британської візи. Він став першим російським олігархом, котрий позбувся британської візи через зростання напруженості між Лондоном і Москвою. Такий захід щодо Абрамовича був вжитий в рамках боротьби з відмиванням «брудних грошей» з Росії. 

26.09.2018