Європейці й надалі готові приймати біженців від війни.

Згідно зі свіжою соціологією, таку готовність висловили дві третини громадян ЄУ.

 

 

У середньому 77 відсотків мешканців країн – членів Європейської Унії виступають за подальший прийом біженців від насильства і воєн. Це засвідчують результати опитування громадської думки, проведені американським соціологічним інститутом Pew. Їх у четвер, 20 вересня, опублікувала німецька газета Die Welt.

 

Згідно з результатами цього дослідження, в Німеччині 82 відсотки респондентів погоджуються з подальшим прийомом таких біженців, лише 16 відсотків виступають проти. Найбільше прихильників цієї ідеї – в Іспанії (86 відсотків). За нею йдуть Нідерланди (83 відсотки), Швеція (81), Франція (79) і Велика Британія (74 відсотки). У той же час в Італії приймати біженців від воєн і насильства готові лише 56 відсотків респондентів, а в Польщі й Угорщині – лише 49 та 32 відсотки відповідно.

 

Комісар ООН з питань біженців Філіппо Ґранді (Filippo Grandi), коментуючи ці результати соціологічних досліджень, зазначив: «Ми постійно балакаємо про міграційну кризу, якої насправді не існує. Справжня криза з біженцями є в Лівані, Пакистані, Кенії чи Колумбії. А Європа бідкається кризою, яка виникає з перекрученого політичного сприйняття реальності».

 

Проведене інститутом Pew дослідження водночас продемонструвало, що переважна більшість європейців незадоволені тим, як Європейська Унія бореться з міґраційним кризою. У Німеччині діями влади в цій сфері незадоволені 66 відсотків опитаних, у Греції – 92 відсотки, в Швеції – 84, в Угорщині – 80 і в Італії – 78 відсотків.

20.09.2018