Холодницький заявив про другу спробу підкласти прослуховування.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про нову спробу здійснити підслуховування у його кабінеті. Антикорупційний прокурор вважає, що до цих дій причетне НАБУ.

 

Про це повідомляє видання "Українська правда", покликаючись на слова самого Холодницького.

 

"Це правда, можу сказати, що відбуваються слідчі дії. Поруч з САП зараз стоїть мікроавтобус "Форд" з людьми всередині, вони не представляються, закрилися в авто. Згідно з нашою інформацією, схоже, що номери авто зареєстровані на НАБУ", – сказав пан Назар.

 

Журналісти отримали із джерел у правоохоронних органах інформацію, що Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який прокладали із будівлі "Охмадиту" в бік Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. "На іншому кінці кабелю був зачинений кабінет. Поліція відкрила. Там сейф, з якого виходять кабелі", – розповів співрозмовник.

 

Аґенція "Інтерфакс-Україна" доповнює: у вівторок директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник мав звітувати на засіданні парламентського антикорупційного комітету, однак змінив свій графік після отримання новин з-під будівлі САП.

 

"Ситник розвернув автомобіль, оскільки дізнався, що його детективів затримала поліція за встановлення нового "жучка" в кабінеті Холодницького", – свідчить джерело.

 

Згодом керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький поскаржився: під час сутичок спецназ НАБУ завдав ушкоджень водієві Холодницького. "Приїхав спецназ НАБУ визволяти своїх", – пояснив керівник САП.

 

"Українська правда" оприлюднила відео сутички. На ролику чоловіки штовхаються за доступ до мікроавтобуса у дворі прокуратури. Одна зі сторін називає себе поліцією.

 

Натомість прес-служба Національного антикорупційного бюро у своїй нотатці в twitter запевняє: "Поширена у ЗМІ інформація про буцімто затримання детектива НАБУ не відповідає дійсності: жодного детектива сьогодні не затримували. Це не перша фейкова новина лише за сьогодні про НАБУ, в тому числі розповсюджена з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Будьте уважні".

 

Згодом НАБУ відреклося від дротів удруге: "Спроб встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника САП із боку НАБУ не було".

 

19.09.2018