Львівська обласна рада ввела мораторій на російську попсу.

 

Львівська обласна рада ухвалила рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. За відповідне рішення проголосували 57 депутатів під час сьогоднішнього засідання сесії.

 

 

Рішенням депутати постановили: «Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України».

 

На виконання рішення депутати доручили Львівській облдержадміністрації створити робочу групу за участі місцевих органів влади, поліції та громадськості, аби та провела роз’яснювальну роботу про мораторій для підприємців.

 

Облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

 

Також планується подати звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів України стосовно заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора.

 

Нагадаємо, що аналогічну ухвалу («Про захист звукового середовища Львова), Львівська міська рада приймала ще 18 років тому, 29 червня 2000 року.

 

18.09.2018