Луценко переслав до ВР подання на недоторканність Вілкула.

 

Генеральна прокуратура України просить у Верховної Ради дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

 

Про це йдеться у поданнях на зняття депутатської недоторканності, що їх оприлюднила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

 

"Як і обіцяв генеральний прокурор, з початком нового сезону у парламенті повторно подані подання на трьох народних депутатів – Вілкула, Дунаєва та Колєснікова", – зазначила Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

Речниця Юрія Луценка нагадала, що, згідно з процедурою, регламентний комітет ВР має розглянути ці три подання, а відтак їх внесуть на голосування в сесійну залу, додавши також і четверте подання – на нардепа Олександра Пономарьова ("Воля народу"), котре комітет уже розглянув.

 

Кримінальні провадження щодо Вілкула та Колєснікова ініціювала прокуратура Дніпровщини, натомість щодо Дунаєва – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Зазначимо, це вже друга спроба Луценка зазіхнути на недоторканність Дунаєва, Вілкула та Колєснікова після того, як у червні профільний парламентський комітет відхилив відповідні подання.

 

18.09.2018