Над Середземним морем пропав російський літак-розвідник.

З’ясувалося, що його випадково збили засоби ППО Башара Асада.

 

 

Над Середземним морем за 35 кілометрів від узбережжя Сирії зник російський військовий літак Іл-20. На його облавку перебувало 14 військовослужбовців. Як повідомило Міністерство оборони Росії в ніч на вівторок 18 вересня, зв'язок з літаком було втрачено о 23 годині за московським часом у понеділок, 17 вересня.

 

Зниклий літак-розвідник повертався на авіабазу Хмеймім. За даними російського військового відомства, в момент зникнення Іл-20 відбувалася атака ізраїльських бойових літаків по об'єктах у сирійській провінції Латакія. Проти них працювала система протиповітряної оборони урядових збройних сил Сирії.

 

Як подає телеканал CNN з покликом на неназваного представника адміністрації США, російський літак Іл-20 був збитий з зенітно-ракетних установок, якими диспонувала армія Башара Асада, тобто тими, які Росія наддала Сирії, коли урядові сирійські ПЗК намагалися відбити ракетний обстріл авіації Ізраїлю.

 

Тим часом російська сторона висуває й іншу версію, звинувачуючи французів. «У той же час російськими радіолокаційними засобами контролю повітряного простору були зафіксовані пуски ракет з французького фрегата Auvergne, який перебував у даному районі», – зазначено в повідомленні Міноборони РФ.

 

Доля чотирнадцяти російських військовиків, котрі перебували на облавку збитого літака, поки що невідома. Скоріш за все, всі вони загинули. Командування російської авіабази Хмеймім проводить пошуково-рятувальну операцію.

18.09.2018