"Брудні фантазії": Офіційний Київ спростовує бздури Росії у справі MH17.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що Росія продовжує поширювати нові версії і звинувачення у справі трагедії літака рейсу MH17 для того, щоби сховатися від відповідальності за збитий "Боїнг".

 

У такий спосіб Турчинов прокоментував заяви російського Міністерства оборони про те, буцімто ракету для "Бука", котра збила літак "Малайзійських авіаліній", передали дислокованій в Україні військовій частині ще за радянських часів.

 

"На моїй пам'яті це, мабуть, дев'ята чи десята версія, яку намагаються нав'язати світовій громадськості російські військовики і політики, щоб сховати свою причетність до цього страшного злочину", – сказав Турчинов, згідно з повідомленням прес-служби РНБО.

 

"Був й іспанський диспетчер, був і український винищувач, і ракети "повітря-повітря", був і так званий колишній військовий, який якраз у той час був на аеродромі, звідкіля злітав український винищувач, аби збити "Боїнг", та багато іншої брехні", – зауважив секретар Радбезу.

 

"Ці брудні фантазії, брудні фейки мають тільки одну мету – сховати справжніх злочинців. Але те, що справжні злочинці – російські військове та політичне керівництво – це вже доведено як офіційним розслідуванням, так і незалежними експертами", – наголосив Олександр Турчинов.

 

Міністр оборони України Степан Полторак назвав заяву російської воєнщини "абсолютною брехнею". "Це черговий фейк Російської Федерації, який свідчить про те, що Росія точно не відмовилася від своїх планів підриву авторитету України, підриву ситуації в цілому в Україні. Їм треба привід для того, щоб загострити ситуацію", – сказав Полторак, згідно з повідомленням УНІАН.

 

"І щодо "Бука" я хотів би сказати тільки одне слово – це неправда, це брехня", – підсумував міністр.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав не зважати на російські бздури.

 

"Це черговий інформаційний фейк. І ми мали б уже отримати імунітет до них. Фактично щотижня з російської пропаганди ми отримуємо потоки інформаційної брехні, завдання яких полягає в одному – [змусити] засумніватися. Для них важливо, щоб чорне назвати білим, ввести нас у хаос і сум'яття", – сказав Парубій на брифінґу, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Парубій наголосив: міжнародна комісія вивчила й довела, що до катастрофи причетні російські військовослужбовці. "Російська пропаганда у стилі повного перекручування даних продовжує діяти з надією, що матиме якийсь успіх в Україні", – констатував спікер парламенту.

 

 

17.09.2018