Суддя зі "справи Майдану" заявив: його побили через професію.

 

Суддя Святошинського суду Сергій Дячук, на якого напередодні скоїли напад неподалік від власного помешкання, вважає, що причиною побиття була його професія, і в його випадку не йдеться про побутовий конфлікт.

 

Пан Дячук розповів у інтерв'ю "Громадському", що нападник знав його, вони бачились – вітались. Той чоловік є власником автостоянки поблизу його будинку. Нападник знав, що Дячук – суддя. 

 

 

Зі слів судді, конфлікт виник після того, як той почав палити багаття, а Дячук зробив йому зауваження.

 

"Після того, як багаття було погашене, я отримав зі спини палкою. Біля нас нікого не було. Він вдарив мене. Я, звичайно, захищався. Бив лише по голові", – розповів суддя.

 

"Коли я побачив, що я вже весь в крові, я відійшов, бо зрозумів, що він мене провокує, щоб я його вдарив", – пригадав Сергій Дячук.

 

При цім, як розповів Дячук, чоловік викрикував, що його квартиру забрав суддя.

 

"Якщо був би побутовий конфлікт, він би висловлював претензії з приводу багаття, але він висловлював до мене претензії як до судді", – додав Дячук.

 

Водночас він зазначив, що ніколи не мав судових справ, пов’язаних із цим чоловіком. "Він завжди буркотів з приводу проблем з житлом. Але цього разу він вирішив, що це я винен в його проблемах", – прокоментував суддя.

 

Увечері 14 вересня в Києві невідомий напав на суддю Святошинського суду Сергія Дячука, який слухає справу про розстріл 48 мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року під час Революції гідності.

 

15 вересня поліція повідомила про затримання нападника – киянина 1964 року народження. Правоохоронці відкрили справу за статтею "хуліганство".

 

Водночас сам суддя вважає, що справу слід розслідувати за статтею про замах на державного діяча.

 

17.09.2018