Офіційно: IKEA відкриє магазин в Україні у 2019 році.

Компанія IKEA готує офіційне відкриття свого першого магазину в Україні на 2019 рік. Магазин розташується у київському торгово-розважальному центрі Ocean Mall. З моменту початоку переговорів між Україною та IKEA минулого 13 років.

 

Подробиці виходу IKEA на український ринок стали відомими під час приїзду до Києва головного виконавчого директора IKEA у Південно-Східній Європі Стефана Вановербеке та команди. В Україні він, зокрема, мав зустрічі з Президентом Петром Порошенком та міським головою Віталієм Кличком.

 

Як повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, в Україні магазин IKEA матиме формат city-store – це ноу-хау шведської компанії, котре вона дотепер стосувала лише у Франції, Великобританії, Данії, США та Китаї. Це буде невеликий за площею магазин з можливістю замовлення товарів онлайн; точки такого формату розташують близько до центру міста, а не на околицях.

 

"Ми раді оголосити наші наступні кроки на українському ринку. З урахуванням результатів дослідження ринку та споживчих уподобань наша команда обрала найсприятливішу бізнес-модель, яка дасть змогу ІКЕА реалізувати плани у Києві вже найближчим часом. У новому магазині міського формату наші покупці ознайомляться з новим підходом ІКЕА до створення кращого життя для якнайбільшої кількості людей", – зазначив Стефан Вановербеке.

 

Міський голова Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада сприятиме шведському інвестору (й інвесторам загалом) у виході на український ринок.

 

"Ми зацікавлені в успішній роботі ІКЕА в столиці, оскільки компанія популярна в Україні, пропонує доступну продукцію, надає якісний сервіс", – прокоментував бурмистр.

 

Президент Петро Порошенко трактує прихід IKEA в Україну як свідчення "інвестиційного буму", "яскраву ознаку довіри до України з боку світових брендів".

 

На своїй сторінці у Facebook голова держави нагадав, що процедуру входження шведської компанії на український ринок тривала 13 років.

 

"IKEA знайшла надійних партнерів за сприяння держави та, констатуючи покращення інвестиційного клімату, нарешті ухвалила це надзвичайно важливе рішення", – похвалився Порошенко.

 

13.09.2018