Еколихо у Криму: на Херсонщину виїхало 60 кримців.

 

Унаслідок забруднення атмосфери отруйними речовинами в анексованому Криму на Херсонщину виїхало 59 осіб.

 

Про це в коментарі "112 Україна" повідомив начальник прес-служби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

 

 

"Станом на 08:00 вже 59 громадян прослідували на материкову частину України. Більшість з них заявили про намір звернутися до херсонських закладів охорони здоров'я у зв'язку із погіршенням самопочуття. Наразі контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" працюють в обмеженому режимі (запускають тільки на материкову частину України), КПВВ "Чонгар" працює в штатному режимі", – зазначив Шевцов.

 

Протягом останніх двох діб забруднень у повітрі українські прикордонники не спостерігали, ситуація залишається стабільною.

 

Згідно з інформацією прес-служби Херсонської ОДА станом на обід понеділка, у зонах можливого ураження працюють три лікарські бригади (в Олексіївці, Новоолександрівці, Хорлах), і після огляду 215 дітей та понад 50 дорослих жодних проявів токсичних уражень не виявлено.

 

"Шкіра чиста, без жодних висипань. Діти мають лише сезонні захворювання, такі, як отити та нежить. Усі, хто потребує подальшого обстеження у зв’язку з хронічними захворюваннями, отримали фахові рекомендації", – зазначили в ОДА.

 

Директор департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко запевняє, що підстав для тривоги немає.

 

10.09.2018