СЦКК заявила про безпрецедентну концентрацію техніки бойовиками.

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування на Донбасі заявила про пересування безпрецедентної кількості важкої техніки та озброєнь незаконних збройних формувань.

 

Про це йдеться у повідомленні української сторони СЦКК у Facebook.

 

"Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків і бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених "мінськими домовленостями". Також бойовики продовжують ігнорувати "шкільне" перемир'я і нарощують кількість обстрілів", – заявили у СЦКК.

 

Загалом на окупованій території патрулі СММ ОБСЄ зафіксували 472 одиниці озброєння та військової техніки збройних формувань Росії. "Зазначена кількість техніки дозволяє розгорнути до шести батальйонно-тактичних груп", – констатувала українська сторона СЦКК.

 

Зокрема, біля Бугаївки – 156 одиниць техніки, біля Шимшинівки – 22, біля Міусинська – 48, біля Хрустального – 23, біля Олександрівського – 4, біля Мирного – 59, біля Тернового – 10, біля Круглика – 41, біля Мануйлівки – 45 і так далі.

 

Крім того, поблизу кордону з Російською Федерацією в районі Манич на ґрунтовій дорозі БПЛА СММ ОБСЄ виявив колону з десяти тентованих вантажівок і чотирьох машин супроводу, які перетинали державний кордон України у напрямку Росії.

 

"Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних сил України", – наголосили у СЦКК.

 

 

07.09.2018