Генпрокуратура запевняє, що Седлецьку не прослуховують.

 

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що інформація з телефону головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької, до якої за рішенням суду отримали доступ прокурори, не є втручанням у професійну діяльність та особисте життя журналістки.

 

Про це заявив речник ГПУ Андрій Лисенко.

 

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період у 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ у рамках кримінального провадження за ч.2 ст.163, ч.1 ст.182, ч.1 ст.328, ч.2 ст.387 Кримінального кодексу України", — повідомив Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

 

З його слів, цей 17-місячний період розпочинається з моменту припинення негласних заходів стосовно Ірини Німець, цивільної дружини колишнього військового прокурора Костянтина Кулика, якого НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у незаконному збагаченні, до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджують ці обставини.

 

"Особа, стосовно якої прийнято рішення судом, виступає разом з іншими громадянами як можливий свідок", — виправдовується Лисенко.

 

Він наголосив, що документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надав доступ суд, не включатимуть змісту розмов.

 

"Також не йдеться про прослуховування вказаної особи та інших абонентів. При цьому не здійснюватиметься жодного втручання в професійну діяльність та особисте життя", — заявив речник Генпрокуратури.

 

05.09.2018