Канцлер Австрії: Агресія Росії проти України потребує чіткої реакції.

 

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц назвав дії Росії проти України агресією, яка потребує “чіткої реакції”.

 

Про це він заявив під час спільної з Президентом Петром Порошенком на прес-конференції в Києві, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

“Я зараз говорю не лише як федеральний канцлер Австрії, а також і як голова Ради ЄС, що ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію”, – наголосив Курц.

 

У зв’язку з цим, підкреслив він, у червні цього року були продовжені санкції проти Росії.

 

Водночас канцлер Австрії зазначив, що ситуацію на Донбасі треба вирішувати мирним шляхом, а не військовим.

 

Себастьян Курц, зокрема, закликав Росію повернутися за стіл переговорів у "нормандському форматі".

 

"У червні цього року ми (Європейський Союз, – Z) продовжили санкції проти агресора. Звичайно, потрібен і діалог, потрібен канал діалогу для того, щоб знайти мирне розв'язання цієї ситуації, тому що рішення щодо конфлікту на сході України може знайтися лише за столом переговорів, і ніколи не буде військового рішення цього конфлікту. У зв'язку з цим я хотів би звернутися до Росії із закликом повернутися за стіл переговорів у "нормандському форматі", – наголосив Курц.

 

Прем'єр Австрії вважає, що проводити перемовини у цьому форматі слід навіть при відсутності помітного прогресу.

 

"Це єдиний формат, який у нас поки що існує, і єдина можливість вести переговори і колись знайти мирне рішення", – акцентував федеральний канцлер Австрії.

 

Голова австрійського уряду в рамках візиту до Києва відвідав алею Героїв Небесної сотні та вшанував пам’ять загиблих під час Революції Гідності.

 

 

"Це був зворушливий момент вшанування пам’яті жертв Майдану разом із мером Києва Віталієм Кличком", – написав Курц на своїй сторінці у twitter.

 

Коментуючи зустріч із Президентом України, канцлер Австрії назвав її "чудовою". "Ми підтвердили хороші та близькі відносини між країнами", – сказав він.

 

04.09.2018