Мешканці Новояворівська перекрили дорогу до Польщі через відсутність гарячої води.

 

Сьогодні, 3 вересня, у Новояворівську на Львівщині люди перекрили дорогу Львів–Краковець: вже місяць вони не мають гарячої води, адже майно приватної теплопостачальної компанії «Енергія-Новояворівськ» арештоване у межах антикорупційного розслідування, передає Zaxid.net.


Фото: Галина Ребрина/Facebook.

 

10 тис. побутових споживачів отримували гарячу воду від компанії «Енергія-Новояворівськ», також компанія подавала тепло та гарячу воду до установ бюджетної сфери. Зараз гаряча вода відсутня у п’яти дитсадках та п’яти школах, розповів міський голова Новояворівська Василь Муравель.

 

Як повідомляв Z, ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» було арештоване за рішенням суду у межах антикорупційного розслідування та передане в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Компанія програла апеляцію щодо арешту Новояворівської ТЕЦ, опісля, 23 серпня, АРМА оголосило конкурс на управителя майном. Конкурс триватиме до 11 вересня включно. До цього часу, за словами Василя Муравля, неможливо вчиняти жодні дії з майном компанії.

 

У січні 2018 року НАБУ повідомило про розкриття схеми із заволодіння понад 300 млн кубічних метрів природного газу на суму понад 1,4 млрд грн, до якої причетні ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія», що належать народним депутатам від БПП Богдану і Ярославу Дубневичам.

03.09.2018