НАБУ: ТЕЦ братів Дубневичів перейшли під тимчасове управління держави.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив про те, що Новояворівська та Новороздільська теплоелектроцентралі у Львівській області перейшли під тимчасове управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. 

 

Про це Ситник повідомив на брифінгу, інформує delo.ua. Видання нагадує, що кінцевими бенефіціарами компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

 

Зі слів Ситника, детективи НАБУ розкрили велику корупційну схему в сфері енергетики, розкрадання газу у НАК "Нафтогаз України" на 1,4 млрд гривень. Він запевнив, що корупційну схему в роботі двох ТЕЦ усунули. Правоохоронці ухвалили рішення арештувати активи та передати їх у тимчасове управління АРМА.

 

Голова АРМА Антон Янчук акцентував на тому, що після переходу активів в управління його відомства уже провели попередню оцінку економічної ефективності від діяльності Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ – вона названа економічно ефективною.

 

Уже зареєстровано права управління. Найближчим часом планують вийти на початок відбору керівника.

 

Ситник зазначив, що управління цими двома активами АРМА буде тимчасове, форма власності і власник не змінюються. Рішення про тимчасову передачу АРМА можна скасувати за рішенням суду.

 

03.08.2018