У Львові відбудеться щорічний Синод єпископів УГКЦ.

 

Від 2 до 12 вересня у Брюховичах біля Львова відбуватиметься щорічний Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви, передає Департамент інформації УГКЦ.

 

Як розповів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), на відкриття Синоду приїдуть представники інших східних католицьких Церков, українських православних Церков, Глава Єпископської конференції Римо-Католицької Церкви, Апостольський нунцій як представник Святішого Отця.

 

«На цьому Синоді центральною темою буде Боже Слово і катехизація. Ми розглянемо, як відбувається в нашій Церкві навчання і проголошення слова Святого Євангелія, наскільки наші вірні черпають із Божого Слова для свого щоденного життя і живуть ним.

 

Із цим пов’язана тема катехитичного служіння, тобто навчання основних істин нашої віри. Наскільки наші вірні знають того Бога, в якого вірять, наскільки вони знають і вміють молитися і наскільки знають моральні й духовні засади християнського життя і їх дотримуються… Як відбувається навчання катехизму, чи є при церковній парафії катехитична школа… Наскільки наша Церква має достатньо підготовані програми катехизації…

 

І для нас є дуже важливим зрозуміти, як ми, єпископи, які є першими вчителями віри і першими катехитами у своїй єпархії, супроводжуємо наших вірних в їхньому пізнанні Бога. Бо катехизація – це не тільки певний курс, програма релігії для дітей. Люди в усіх вікових категоріях потребують учительського супроводу своїми єпископами, священиками, монахами, монахинями, аби в усіх обставинах свого життя краще пізнати Бога, краще зрозуміти істини своєї віри», – розповів Голова УГКЦ.

 

9 вересня, додав він, владики Синоду поїдуть до Перемишльсько-Варшавської архиєпархії на святкування 325-ї річниці відновлення єдності Перемишльської єпархії з Римською Апостольською столицею.

 

«Ця подія буде надзвичайно важлива, тому що ми сьогодні повинні ще раз у контексті тих церковних рухів, рухів за визнання українського православ’я у вигляді Томоса, збагнути, у чому полягає особлива єдність Київського християнства з Римською Апостольською столицею, у чому полягає особлива місія нашої Церкви, аби посвідчити цю сторону життя Київської Церкви сучасному Київському християнству, нашим братам і сестрам колись єдиної, а нині поділеної Київської Церкви.

 

Отже, ми разом будемо в Перемишлі, разом святкуватимемо, і ця подія матиме дуже важливе міжнародне значення», – додав Блаженніший Святослав.

31.08.2018