Луганська "Зоря" вилетіла із Ліги Європи за мить перед свистком.

 

Футбольний клуб "Зоря" (Луганськ) зупинився за крок від виходу до групового раунду Ліги Європи, ледь не створивши сенсацію в останньому раунді кваліфікації. Команда Юрія Вернидуба зазнала прикрої поразки у виїзному матчі з рахунком 3:2, пропустивши гол на 90-й хвилині після пенальті.

 

До останніх хвилин матчу у зустрічі тримався рахунок 2:2. Такий результат цілковито влаштовував "Зорю" після того, як минулотижнева гра між командами завершилася "нульовим" ремісом (при тому, що "Зоря" тоді майже цілу гру відбігала удесятьох). 

 

Втім, майже перед свистком у власному штрафному майданчику помилився син головного тренера Віталій Вернидуб, зігравши рукою. Еміль Форсберг реалізував пенальті – 3:2.

 

По завершенні матчу Юрій Вернидуб оголосив, що йде у відставку.

 

"Я вдячний усій команді, вдячний "Зорі" за проведені в клубі 9 років. Думаю, пора робити паузу. Сподіваюся, це піде клубові на користь. Я як головний тренер не виконав завдання. Ми не вийшли до групового раунду. Плюс не дуже добрий виступ у внутрішньому чемпіонаті", – сказав Вернидуб на прес-конференції.

 

Таким чином, у цьогорічному сезоні єврокубків Україна буде репрезентована трьома командами: "Шахтар" гратиме у Лізі чемпіонів, "Динамо" і "Ворскла" – у Лізі Європи.

 

 

30.08.2018