ОБСЄ констатувала порушення "тиші" у перші ж години "шкільного перемир'я".

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню в перші години нового режиму припинення вогню, "шкільного перемир'я", на Донбасі.

 

Про це повідомив перший заступник голови СММ Александр Гуґ.

 

"З 00:01 СММ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню. Сторонам слід виконати свої підтверджені зобов’язання щодо припинення вогню. Вогонь має припинитися негайно в цілях захисту українців по обидва боки лінії зіткнення", – процитувала Гуґа прес-служба на своїй сторінці у twitter у середу вранці.

 

Як заявила українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, на початку "шкільного перемир'я" бойовики не "протрималися" і 10 хвилин. Так, перший випадок застосування вогню зафіксували одразу ж по півночі – екстремісти відкрили вогонь із великокаліберного кулемета по українських позиціях у районі поселення Гнутове.

 

О 09:15 збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь у районі Новотошківського із застосуванням 82 мм мінометів, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

 

 

29.08.2018