Італійці пропонують ремонтувати вулиці Львова за допомогою нанотехнологій.

 

Цього тижня до Львова приїхали представники італійської компанії Nanoalps, які презентували технологію будівництва доріг за допомогою кремнієво-полімерної добавки, передає Твоє місто.

 

Ця добавка взаємодіє з в’яжучими речовинами та значно розширює сферу їхнього застосування, розповіли у фірмі, що розташована в Південному Тіролі в Італії.

 

За словами представників компанії, найбільшою проблемою під час будівництва доріг є якість шару основи, що пролягає під шаром асфальту. Саме цей шар найчастіше стає основною причиною пошкодження асфальтного покриття.

 

На їхню думку, використання полімеру у дорожньому будівництві дасть змогу зменшити розмір шарів під асфальтом, що здешевить вартість дороги. Генеральний директор компанії Георг Нідеркофлер зазначив, що таким чином можна зекономити до 30% коштів, а термін експлуатації такої дороги становитиме 10 років.

 

Крім цього, полімерні технології є стійкішими до погодних умов та пісково-соляних сумішей у зимовий період.

 

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак запропонував Nanoalps протестувати полімерні технології на одній з 30 львівських вулиць, де потрібно замінити дорожнє покриття без заміни комунікацій за кошти міського бюджету.

 

«Ми готові взяти їхню технологію для реконструкції однієї вулиці у Львові за принципом: їхня технологія – наше виконання. Ні у Львові, ні в Україні немає досвіду застосування подібного роду технологій, тому ми можемо стати першими, але також ми очікуємо на пропозиції від інших компаній», – зазначив Сергій Бабак.

 

17 серпня виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив рішення про використання новітніх технологій під час проектування та реконструкції львівських вулиць. Тоді керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід зазначив, що такі технології дадуть змогу значно зекономити на ремонті вулиць та збільшити термін експлутатації доріг.

 

Зараз більшість великих дорожних проектів у Львові та області реалізовує турецька фірма "Онур".

28.08.2018