Росія проведе найбільші за 37 років військові навчання.

У маневрах «Восток-2018» візьме участь третина російської армії.

 

 

У вересні Міністерство оборони Росії проведе наймасштабніші з 1981 року військові навчання. За даними відомства, в маневрах під назвою «Восток-2018» візьмуть участь близько 300 тисяч вояків. Про це повідомив російський телеканал «Звезда».

 

Навчання «Восток-2018» проходитимуть з 11 до 15 вересня майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них братимуть участь 36 тисяч танків, бронетранспортерів та інших машин, а також більш як тисяча літаків і гелікоптерів.

 

«Вони в чомусь повторюють "Запад-81", але в чомусь, мабуть, ще масштабніші. Більш як тисяча літальних апаратів, майже 300 тисяч військовослужбовців, майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. Уявіть собі, що одночасно в русі перебуває 36 тисяч одиниць військової техніки – це танки, БТР, БМП, і все це, природно, перевіряється в умовах, максимально наближених до бойових», – цитує телеканал слова міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

 

Глава російського військового відомства зазначив, що маневри почнуться з великої серії підготовчих заходів, яка охоплюватиме 15 спеціальних навчань щодо забезпечення військ.

 

Нагадаємо, що у вересні минулого року Білорусь і Росія проводили навчання «Запад-2017», в яких, за запевненням Москви, було задіяно 13 тисяч військовиків. Проте західні аналітики тоді порахували, що минулорічні навчання були значно масштабнішими.

 

Навчання «Запад-81», про які згадав Шойгу, проходили з 4 до 12 вересня 1981 на території Білоруського, Київського і Прибалтійського військових округів, а також в акваторії Балтійського моря і в Польщі. Ці навчання увійшли в світову історію як найбільші радянські маневри часів «Холодної війни». На них відпрацьовували велику наступальну операцію в Східній Європі проти військ НАТО, в кінці якої був висаджений великий авіаційний десант, включно з бронетехнікою. Точне число учасників тих навчань досі не відоме.

28.08.2018