Україна передала Туреччині список політв’язнів Кремля.

 

Україна передала Туреччині список політв’язнів Кремля, про який раніше попередньо домовилися лідер кримських татар Мустафа Джемілєв і турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

 

Про це Джемілєв розповів у коментарі "Громадському".

 

Список українською мовою передали через турецьке посольство в Україні. Пізніше Україна подасть англомовну версію, яку Туреччина також попросила.

 

Джемілєв додав, що Ердоган не озвучував жодних термінів щодо того, коли саме він говоритиме з президентом Росії Владіміром Путіним щодо звільнення українських політв’язнів.

 

У липні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі з Мустафою Джемілєвим у відповідь на прохання посприяти справі звільнення поневолених попросив надати йому список українських політв’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв "говорити з Путіним".

 

Зазначимо, що Туреччина вже допомагала Україні в питанні звільнення політв'язнів Кремля – у жовтні 2017 року засуджених в анексованому Криму заступників глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова видали Туреччині.

 

 

27.08.2018