Порошенко внесе проект змін до Конституції щодо НАТО ще до сесії ВР.

 

Президент Петро Порошенко має намір у найближчі десять днів зареєструвати у Верховній Раді проект конституційних змін щодо вступу України до НАТО ще до відкриття осінньої сесії парламенту.

 

Про це Порошенко повідомив під час свого виступу на параді з нагоди 27 років незалежності України.

 

"Наполягатиму на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект", – повідомив Президент.

 

Голова держави наголосив, що інтеграція до європейського та євроатлантичного простору – надійний спосіб гарантувати безпеку, розвиток України та гідні умови життя для людей. "Така інтеграція – стовідсоткова гарантія нашої незалежності", – сказав він.

 

Водночас Порошенко наголосив на тому, що і ми потрібні Європі, "бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом", адже "цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України".

 

"Наші воїни на сході стоять на захисті безпеки і добробуту не лише України, але всієї Європи. Отож до Євросоюзу і до НАТО ми прямуємо не з порожніми руками... Вона (армія, – Z) істотно посилить східний фланг НАТО. А навзаєм – ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає Альянс", – підкреслив Порошенко.

 

24.08.2018