Херсонський суд заарештував підозрюваного в самому нападі на Гандзюк.

 

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Микиті Грабчуку, якого підозрюють у замаху на вбивство в. о. керівника справами виконкому Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, котру 31 липня облили сірчаною кислотою.

 

Про це повідомляє газета "День".

 

На обличчі у підозрюваного видно опіки – ймовірно, від кислоти

 

Згідно з версією слідства, Микита Грабчук є безпосереднім виконавцем замаху, який облив Гандзюк кислотою. На це вказують інші підозрювані, яких раніше взяли під варту: зокрема Віктор Горбунов, який упізнав Грабчука на відео як чоловіка, що біг від будинку Гандзюк, а також В’ячеслав Вишневський, який заявив під час допиту, що разом із Грабчуком прибув до будинку Гандзюк у день замаху.

 

Обрання запобіжного заходу Микиті Грабчуку проходило у закритому засіданні, про що клопотали сам підозрюваний і його адвокат. Слідчий суддя Мусулевський задовольнив це клопотання "з метою забезпечення безпеки підозрюваного, який побоюється за своє життя, посягань на нього з боку інших підозрюваних, а також оскільки він співпрацює з органами досудового розслідування".

 

Після закритого засідання, повернувшись із нарадчої кімнати, суддя вирішив задовольнити клопотання обвинувачення про взяття Грабчука під варту терміном на 60 діб без права внесення застави.

 

Таким чином, наразі відомо про п’ятьох осіб, яких підозрюють у замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський та Микита Грабчук. Усі є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань, зокрема – Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" ІІІ ступеня.

 

Щодо Торбіна, Горбунова, Васяновича і Грабчука суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Вишневський перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Наразі слідство працює над встановленням замовника злочину.

 

24.08.2018