Перед Днем Незалежності бойовики пішли в атаку: четверо загиблих.

 

Внаслідок бойового зіткнення у четвер загинуло четверо українських військовослужбовців, ще семеро отримали поранення різних ступенів.

 

Про це сповістив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

“На превеликий жаль, Україна зазнала непоправних втрат. Внаслідок цього 5-годинного бою загинуло 4 українських військовослужбовців, ще семеро наших захисників України отримали поранення різних ступенів”, – сказав Гуцуляк.

 

З його слів, під час бою російсько-окупаційні війська здійснили понад 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 60 мін калібру 120 мм та 60 – калібру 82 мм. Вели активні обстріли з озброєння БМП та гранатометів різних типів.

 

"Загалом протягом минулої доби, 22 серпня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 24 прицільні обстріли", – сказав Гуцуляк.

 

За його словами, з метою збереження життя та здоров’я особового складу підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували штатне піхотне озброєння та придушували ворожу активність.

 

Як розповів згодом Президент України Петро Порошенко, бій відбувся біля села Жолобок на Луганщині, і українські сили змогли витримати наступ проросійських сил.

 

"Росіяни, підступно порушуючи перемир'я, "мінські угоди", намагаються атакувати позиції наших військ. Але наша армія і наші Збройні сили вже інші. З доповіді генерала Наєва, командувача Об'єднаних сил, яка щойно прозвучала, стабільність відновлено, українська земля захищена, і народ України може твердо покладатися на Збройні сили держави", – сказав Порошенко під час відкриття виставки сучасних зразків озброєння, військової техніки та інших матеріально-технічних засобів на Михайлівській площі в Києві.

 

Він поінформував, що о 6 ранку рота проросійських бойовиків у смузі наступу понад кілометр із потужною артилерійською підтримкою здійснила атаку на позиції ЗСУ в районі Жолобка на Луганщині. "Четверо українських героїв віддали життя задля захисту української землі, сімох було поранено. Але своєчасно перегрупувавшись, відкривши вогонь у відповідь, застосувавши резерви, атаку було відбито і повністю відновлено лінію зіткнення", – розповів Петро Порошенко.

 

23.08.2018