Галичина відзначає День прапора.

 

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День прапора. У Львові з цієї нагоди під будівлею ЛОДА урочисто підняли національний стяг та провели низку заходів, передає прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Участь в урочистостях взяли керівники області та міста, військові, діячі науки та культури, представники міжнародних, громадських, релігійних організацій, громадськість.

 

Право підняти Державний прапор надали Христині Пограничній – чемпіонці Європи з художньої гімнастики, Романові Фараду – учневі 11 класу, одному із кращих ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, та Мирославі Федоровій –  доньці бійця 24-го батальйону територіальної оборони АЙДАР, який помер 26 серпня 2014 року від тяжкого поранення, отриманого під час збройної сутички під селом Хрящувате.




День прапора у Львові. Фото: ЛОДА і Дивись.Інфо.

 

Курсанти роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочистим маршем, а вихованці Центру науково-технічної творчості подарували військовослужбовцям листівки та браслети-обереги. Також військовий оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виступив із концертом-дефіле. 

 

О 9 годині державні прапори урочисто піднімали у всіх містах країни. Найбільший державний прапор сьогодні було піднято у Дніпрі.

 

В Івано-Франківську урочистості до Дня прапора відбулися на Вічевому майдані. У них взяли участь представники влади, духовенства, бійців та ветеранів, містяни, передає Курс. Церемонія розпочалася із освячення 6-метрового прапора. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто поклав життя за волю і незалежність України.



День прапора в Івано-Франківську. Фото: Правда.if.ua.

 

На Театральному майдані у Тернополі зібралися керівники обласної та міської влади, депутати різних рівнів, військовослужбовці, представники громадськості. Священнослужителі освятили стяг, передає ZZ. Право підняти стяг на центральну щоглу біля монумента Незалежності України надали захисникам України, керівникам області та міста, дітям військовослужбовців. Також голова обласної ради Віктор Овчарук вручив військовим та правоохоронцям відзнаки обласної ради. Громадськість поклала квіти до пам’ятників борцям за волю та незалежність України.



День прапора в Тернополі. Фото: За Збручем.

 

А ввечері святкування продовжиться на площі біля пам’ятника Степанові Бандері.

23.08.2018