Перекладач Гройсмана, підозрюваний у держзраді, постав перед судом.

 

Голосіївський суд Києва розпочав розгляд справи колишнього заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, перекладача Станіслава Єжова, якого обвинувачують у державній зраді.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

Під час свого виступу на початку судового засідання Єжов заявив, що у слідства нема хоч якихось доказів його вини.

 

"Мене звинувачують у тому, що я працював на ГРУ генштабу Російської Федерації, але серед усіх показів свідків і всіх матеріалів справи відсутні будь-які докази не лише роботи на ГРУ генштабу, а навіть докази, пов'язані з Росією. Нічого не зібрано", – виправдовувався Єжов.

 

Як заявив прокурор Сергій Вдовиченко, колишній заступник керівника протоколу прем'єр-міністра надсилав до Росії записи зустрічей Володимира Гройсмана із світовими лідерами.

 

Зокрема, під час вивчення поштової скриньки Єжова виявилося, що він відправив на електронну пошту з назвою "єлена прєкрасная" стенограму зустрічі Гройсмана з генеральним секретарем НАТО Столтенберґом, яка відбулася 10 липня 2017 року.

 

Також Єжов відправив на цей е-mail аудіофайли зустрічі прем'єра зі спецпредставником США в Україні Куртом Волкером і представником ЄС в Україні Федерікою Моґеріні (зустріч із якою пройшла у форматі віч-на-віч). 

 

Крім того, як стверджує прокурор, Єжов надіслав на цю електронну пошту список членів урядової делегації України під час візиту до Королівства Бельгія.

 

Захищаючи підсудного, адвокат Валентин Рибін заявив, що інформація, котру нібито передавав Єжов, не має грифу секретності. Натомість саме надсилання листів на пошту, яка зареєстрована на yаndex.ru, не є свідченням його співпраці з російськими спецслужбами.

 

Нагадаємо, Служба безпеки України заявила про викриття Станіслава Єжова, заступника керівника протоколу прем'єр-міністра України, у грудні 2017 року.

 

Згідно з даними спецслужби, чиновник збирав службову інформацію Кабінету Міністрів України, зокрема щодо закордонних поїздок і переговорів прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби.

 

Відтоді Єжов перебуває під арештом.

 

23.08.2018