У Берліні затримали російського терориста.

За даними слідства, він брав участь у підготовці терористичного акту на території Німеччини.

 

    

У столиці Німеччини затримано 31-річного чоловіка, громадянина Російської Федерації. Як стверджують німецькі правоохоронці, затриманий брав участь у підготовці тяжкого злочину з використанням вибухових речовин на території ФРН.

 

Як повідомила в середу, 22 серпня, телерадіокомпанія Deutsche Welle з покликом на інформацію Федеральної прокуратури Німеччини, операція зі затримання було проведено силами берлінської і федеральної поліції за участі загону спеціального призначення.

 

За даними німецької прокуратури, затриманий на ім'я Магомед-Алі планував здійснити тяжкий злочин спільно з 22-річним Клементом Б., котрий був затриманий у квітні минулого року в французькому Марселі. Як повідомляється в заяві прокуратури, обидва затримані в кінці жовтня 2016 року придбали велику кількість вибухової речовини – тріпероксіду ацетону, яку зберігали в своїй квартирі в Берліні. Організувати теракт на території Німеччини їм завадили превентивні дії поліції.

 

Побоюючись викриття, підозрювані вирішили роз'їхатися. Клемент Б. вирушив спершу на захід Німеччини, в Аахен, а звідти до Франції, де 18 квітня 2017 року був затриманий. Магомед-Алі залишався весь цей час в Берліні.

 

Відомо, що Магомед-Алі є вихідцем з Чеченської Республіки. Німецькі ЗМІ повідомляють також про те, що затриманий спілкувався з Анісом Амрі, котрий скоїв 19 грудня 2016 року теракт на різдвяному ярмарку в Берліні.

22.08.2018