В Академії сухопутних військ створили мобільний додаток для навчання артилеристів.

 

У Львові група викладачів кафедри ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ створила спеціалізовану програму-додаток для операційної системи Android під назвою «Вогневик», повідомили у прес-службі академії.

 

Підполковники Максим Бахмат, Михайло Олійник, майори Віталій Биков і В’ячеслав Вербицький розробили додаток для курсантів, які вивчають дисципліну «Бойова робота».

 

Також програму зможуть використовувати не лише викладачі, слухачі й курсанти Академії, а й студенти, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу під час вивчення профільної дисципліни. Вона знадобиться також командирам артилерійських підрозділів для проведення занять за фахом. В основу питань, що визначені в тестах, покладені вимоги чинного Керівництва з бойової роботи вогневих підрозділів наземної артилерії.

 

«Сама ідея створення додатку з’явилася ще рік тому. Весь цей час був витрачений на пошук програміста, який як волонтер погодився би розробити таку програму. Нам пощастило — така людина знайшлась. Це Владислав Вербицький. В результаті спільної праці ми розробили такий додаток», — розповів старший викладач кафедри ракетних військ і артилерії підполковник Максим Бахмат.

 

Завдяки розробці можна якісно готуватися до занять не тільки в Академії під час годин самостійної роботи, а й у будь-який час та в будь-якому іншому місці: наприклад, вдома або навіть у громадському транспорті.

 

«Це мегазручно. "Вогневик" дає змогу в форматі тесту запам’ятовувати матеріал, який розповідають на заняттях. Особливо з теоретичних питань, з якими у нас, курсантів, виникають труднощі, а також якісно готуватися до контрольних робіт та диференційованого заліку», — розповів молодший сержант Ярослав Коробка.

 

Крім самого тесту, в додатку є корисні посилання на відеоматеріали та додаткову літературу, що повинно сприяти засвоєнню матеріалів навчальних занять. Додаток «Вогневик» вже доступний для скачування в сервісі GooglePlay, але, як стверджують його розробники, робота з його вдосконалення триватиме й далі.

22.08.2018