"Справа Бабченка": Організатор замаху визнав свою провину і вказав на "фонд Путіна".

 

Підозрюваний в організації підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман та його захист пішли на підготовку угоди зі слідством.

 

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, відповідаючи на питання про рослідування "справи Бабченка" та того, що Герман начебто визнав свою провину та підпише на угоду зі слідством.

 

"Я консультувався зі слідчим та прокурором у цій справі... Так, дійсно, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті з нашими працівниками", – сказав Луценко, згідно з УНІАН.

 

Водночас він зауважив, що суд іще не затвердив цієї угоди.

 

"У своїх показах Герман фактично підтверджує версію, яка була йому висунена нашим слідством. В тому числі, прямо вказує на представника Російської Федерації, який передавав кошти і вказував, як ними розпоряджатися на території України", – повідомив генпрокурор.

 

Юрій Луценко закликав дочекатися остаточного оформлення угоди, яке може відбутися лише в судовому порядку. "Після цього має ще пройти місяць, і тільки після цього вона стане доступна для громадськості", – зауважив Луценко.

 

Нагадаємо, інормація про вбивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка з'явилася ввечері 29 травня. Вже ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що вбивство Бабченка було інсценізацією, аби запобігти справжньому замахові і затримати замовника.

 

Згідно з даними СБУ, російські спецслужби завербували для вбивства Бабченка громадянина України, виконавчого директора підприємства з виготовлення набоїв Бориса Германа.

 

Правоохоронці затримали Германа завдяки позиції "кілера", котрий одразу "здав" замовника Службі безпеки України. 

 

Згодом СБУ заявила, що посередник планував усунути 30 осіб на території України – журналістів, блогерів, активістів.

 

Герман заявив на суді, що він є невинною жертвою спецоперації, до котрої причетний "співробітник фонду Путіна" В’ячеслав Півоваров.

 

21.08.2018