Більшість американців, згідно зі свіжою соціологією – за поліпшення відносин з Росією.

Навіть попри те, що визнають втручання Росії у вибори в США.

 

 

58 відсотків громадян Сполучених Штатів вважають, що важливіше продовжувати докладати зусиль для того, щоби налагодити відносини з Росією. Це засвідчують результати опитування громадської думки, проведені Інститутом Ґеллапа. Вони були опубліковані в понеділок, 20 серпня.

 

Згідно з цією соціологією, лише 36 відсотків американців вважають, що важливіше вживати штрафних дипломатичних та економічних заходів проти Росії. Решта респондентів не змогли визначитися з відповіддю.

 

При цьому дві третини американців заявили, що стежать за новинами про Росію і про скандали, пов’язані з втручанням у президентські вибори в США 2016 року. 33 відсотки з них запевнили, що стежать за такими новинами «дуже пильно».

 

Демоскопи з Інституту Ґеллапа зауважують, що думки американців про політику щодо Росії різняться залежно від того, як часто вони дивляться новини про втручання Москви у передвиборчу кампанію в США. Так, 53 відсотки з тих, хто дуже уважно стежить за такими новинами, виступають за серйозні заходи проти Росії, а 38 відсотків – за налагодження відносин з нею. З останніми охоче погоджуються ті, хто не так уважно стежить за новинами про РФ і вибори в США.

 

75 відсотків респондентів упевнені, що Росія втручалася в президентські вибори в США 2016 року, протилежної думки дотримуються лише 16% опитаних. З тих, хто вважає, що Кремль втручався у вибори в США, 36 відсотків кажуть, що такі дії не вплинули на результат, 39 відсотків – що вплинули.

 

Інститут Ґеллапа проводив опитування громадської думки з першого до 12 серпня.

21.08.2018