У Чечні скоєно низку нападів на поліціянтів.

Відповідальність за атаки взяла на себе «Ісламська держава».

 

 

Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за чотири збройні напади на співпробітників поліції в Чечні у понеділок, 20 серпня. Про це повідомив інформаційний портал «Газета.Ру» з покликом на інформацію Слідчого комітету Росії.

 

Перший напад стався в місті Шалі, що за 30 кілометрів від Грозного. Як повідомило чеченське МВС, там двоє невідомих близько 10:30 напали на відділення поліції з ножами. В результаті двоє поліцейських отримали поранення, обидва нападники вбиті.

 

Приблизно в той же час ще один інцидент стався в селі Мескер-Юрт, де до посту поліції підійшов молодий чоловік з наплечником і підірвав себе. Ні поліціянти, ні цивільні не постраждали. Щобільше, після вибуху вижив і сам нападник.

 

На в'їзді в Грозний автомобіль Mercedes без номерів спробував прорватися через КПП. За уточненими даними, постраждав один поліціянт: на нього наїхав автомобіль, за кермом якого був нападник. Його застрелили.

 

Агентство «РИА Новости» з покликом на джерело в правоохоронних органах повідомило про ще один інцидент, який стався в Грозному на перетині вулиць Першотравневої та Ісаєва. За словами співрозмовника агентства, поліцянтів обстріляли нападники. Загинув один співробітник поліції. Скільки було нападників і що з ними сталося після атаки, поки що не повідомлялося.

 

На ситуацію відреагував глава Чечні Рамзан Кадиров, який в своєму Telegram-каналі фактично підтвердив, що напади розвивалися за сценарієм, викладеним інформагентствами. «Сьогодні група молодих людей спробувала вчинити резонансні злочини. Немає жодних сумнівів у тому, що стояло завдання затьмарити святковий день, викликати великий суспільний резонанс, завадити мешканцям Чечні провести заходи, пов'язані з Курбан-Байрамом», – написав він.

 

20.08.2018