Окремі райони Львівщини не готові до Нової української школи.

 

На Львівщині не всі райони готові до Нової української школи. Причина – не завершені процедури закупівель за кошти державної субвенції. Після 1 вересня, розповіла керівник департаменту освіти Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, чиновників почнуть притягати до відповідальності.

 

Для створення необхідних умов для Нової української школи цьогоріч для Львівщини із держбюджету виділили 99,4 млн грн. Ще близько 23 млн грн становить співфінансування з місцевих бюджетів.

 

«Станом на сьогодні 8,2 млн грн освоєно на закупівлю сучасних меблів, 1,5 млн грн – на комп’ютерну техніку, 1,8 млн грн – на дидактичні матеріали. Також на сьогодні ми вже отримали 62% підручників для 5 класу, цього року маємо отримати ще підручники для 1 і 10 класів. З Міністерства освіти отримали 30158 ігрових наборів для кожного першокласника. А свій фаховий рівень підвищили 3806 педагогів, які 1 вересня беруть 1 клас», – цитує Любомиру Мандзій прес-служба ЛОДА.

 

Закупівля необхідного для Нової школи обладнання залежить безпосередньо від районів області, куди скерували субвенцію. Однак деякі території Львівщини не поспішають її витрачати.

 

«На старті всі були в однакових умовах, кошти скеровували всім однаково. І сьогодні у нас є території, де вже закуплено дидактичний матеріал, поставлені меблі та комп’ютерна техніка. А є такі, де дотепер не закінчено процедуру закупівель», – додала Любомира Мандзій, проте не назвала ці райони.

 

Якщо райони не встигнуть використати виділену їм субвенцію до кінця року, то вона автоматично повернеться у державний бюджет.

 

З 1 вересня на дітей у молодших класах чекає зовсім новий підхід до навчання: малеча буде більше гратися, експериментувати та більше працювати у колективі. Таким чином освіта базуватиметься насамперед на вміннях та навичках.

20.08.2018