37 шкіл і садків Львівщини можуть закрити через проблеми з пожежною безпекою.

 

Працівники ГУ ДСНС у Львівській області перевірили майже 1800 закладів освіти на дотримання норм протипожежної безпеки. Відтак під загрозою закриття опинилися 37 садків й шкіл, повідомив начальник ГУ ДСНС Львівщини Сергій Дмитровський, передає ЛП.

 

«Від минулого року і дотепер на території області перевірили 1798 закладів освіти. Нам було дуже важливим перевірити знання і вміння персоналу щодо того, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Під час перевірок виявлено більше 22 тисяч протипожежних порушень, на 1752 керівників складені адміністративні протоколи. Основними проблемами були шляхи евакуації, наявність засобів пожежогасіння, несправне зовнішнє протипожежне водопостачання тощо.

 

Незважаючи на проведену роботу, у нас залишається 37 об’єктів, щодо яких є постанови про закриття», – розповів Сергій Дмитровський.

 

Серед «проблемних» – і три львівські школи: №87, №70, №43.

 

Як зазначила директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, про ці заклади в департаменті знають і наразі чекають, чи директори встигнуть виконати всі приписи ДСНС.

 

«Для шкіл в області ми скерували кошти на роботи з протипожежної безпеки. Щодо списку з 37 закладів, то це є різні території, цей перелік скерували до засновників, які й відповідають за умови навчання. Після їхнього реагування будемо розуміти ситуацію. Наразі є одна школа, в якій рішенням Радехівської районної ради призупинено навчання», – пояснила Любомира Мандзій.

 

Протягом минулого року на Львівщині пожежі були у чотирьох школах.

20.08.2018