Суддя у справі Пола Манафорта отримував погрози своєму життю.

З огляду на це йому надали охорону.

 

                                                  Томас Елліс

 

Суддя Окружного суду східного округу Вірджинії Томас Елліс (Thomas Ellis), котрий головує на процесі над колишнім керівником передвиборчої кампанії президента Дональда Трампа Полом Манафортом, повідомив, що отримував погрози на свою адресу. Суддя не став уточнювати, які саме погрози йому надходили.

 

Тепер Томаса Елліса постійно охороняють судові пристави. Про це повідомив телеканал CNN.

 

У п'ятницю, 17 серпня, журналісти намагалися дізнатися у Елліса імена присяжних, але суддя відхилив це прохання, пославшись на міркування безпеки. Він пояснив, що якщо розкриє імена присяжних, на їхню адресу теж можуть почати надходити погрози, і він хоче захистити їхні «спокій і безпеку».

 

Суд присяжних, що складається з шести чоловіків і шести жінок, приступив до наради за зачиненими дверима в четвер у будівлі суду в Вірджинії. Рішення суду над Манафортом відклали до понеділка.

 

Тим часом Дональд Трамп назвав суд над Манафором «сумною подією». «Я думаю, що весь судовий процес над Манафортом – це дуже сумно, якщо ви подивитеся на те, що там відбувається. Він працював на мене дуже недовго. Але ви знаєте що? Він дуже хороша людина. І це дуже сумно, що вони зробили з Полом Манафором», – сказав Трамп в п'ятницю журналістам в Білому домі. Трампа запитали про можливе помилування 69-річного Манафорта, але президент відмовився відповідати на це запитання.

18.08.2018