Бойовики перейшли до застосування "Градів".

 

Минулої доби контрольовані Росією екстремістські загони застосували проти Збройних сил України системи залпового вогню "Град".

 

Про це йдеться у повідомленні Операції об'єднаних сил.

 

 

"Противник обстріляв із «Градів» та 120-мм мінометів захисників Світлодарська, а із мінометів калібром 82 мм – захисників Кримського, Луганського та Новгородського", – поінформували у штабі.

 

Загалом українське командування зафіксувало 30 випадків застосування вогню, зокрема, у 5 впадках ідеться про використання "важкого" озброєння, забороненого "мінськими домовленостями".

 

Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зауважила: бойовики застосували системи "Град" уперше з весни. 

 

У вчорашньому повідомленні СЦКК ідеться: "Обстріл [Світлодарська] почався близько 1:00 години з боку окупованого збройними формуваннями Російської Федерації Дебальцевого. У бік позицій Об’єднаних сил було випущено 13 реактивних снарядів калібром 122 мм".

 

"Слід відзначити, що останній раз окупанти застосовували реактивні системи залпового вогню ще 20 травня 2018 року, тоді у район міста Авдіївки прилетіло 20 реактивних боєприпасів", – додали у СЦКК.

 

17.08.2018