Перед офісом СДПУ(о) вивісили портрет Василя Стуса.

 

У Києві активісти вивісили портрет Василя Стуса під офісом Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), очолюваної колись Віктором Медведчуком, у рамках акції "#МедведчукМиНеЗабули!".

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

Поруч із портретом Василя Стуса вивели роки життя поета та напис: #МедведчукМиНеЗабули!.

 

"Ми б хотіли нагадати, що це людина, яка намагалася вбити все українське вже давно", – сказав активіст Назарій Кравченко, нагадавши про те, що саме Віктор Медведчук був адвокатом Стуса. 

 

Організатори називають свої заходи "Благоустрій-паті" й кажуть, що це вже другий подібний перформенс. Під час першої акції перед офісом СДПУ(о) намалювали написи "Свободу Сенцову!", але згодом хтось їх ліквідував. 

 

"Ми зобов'язані були заявити про «Благоустрій-паті»-2 і відновити роботу, яка була замальована", – пояснив Кравченко.

 

Учасники пікету залишили на асфальті написи "Свобода Сенцову", "Ваті – торба" та інші.

 

В акції також взяла участь в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

 

"Я думаю, що це наш обов'язок як громадян України підтримувати інших громадян, які зараз є бранцями Кремля. Це люди повстанці, які боролися за нашу країну, як-от Олег Сенцов, який був у Криму, коли почалася окупація, та виступав проти цього. Тепер його заарештували, він уже голодує 94 день... Це наш обов'язок, тих, хто лишився в Україні, – вибороти його незалежність, справедливість та правду", –  наголосила Супрун.

 

За охороною порядку пильнувало кілька правоохоронців та представники "Поліції діалогу".

 

17.08.2018