Гандзюк не впізнала в підозрюваному нападника.

 

Громадська активістка, в.о. керівника апарату виконкому Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яка постраждала внаслідок нападу з застосуванням сірчаної кислоти, заявила про те, що не впізнає в підозрюваному, 40-річному Миколі Новікову, нападника.

 

Про це вона розповіла "Українській правді".

 

"Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали по моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі й це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він", — сказала Гандзюк.

 

"Я бачила те, що й усі в інтернеті, але я не впізнаю його. Зараз мені складно тримати руку на пульсі розслідування, тому що я зосереджена на своєму здоров’ї і відновленні. У мене через день операції, від яких болісна реабілітація", — пояснила Гандзюк.

 

Вона вважає, що в її фізичному усуненні можуть бути зацікавлені багато людей.

 

"Багато кому може бути вигідно позбутися незручного чиновника, як я. Тим паче, я вибиваюся із загального ландшафту, чим дратую багатьох людей не тільки з Херсона. Але мало хто може піти на такий злочин", — зауважила активістка.

 

"Пам'ять у людей дуже довга, тому не можна бути стовідсотково впевненим, що ми взагалі говоримо про когось з Херсона", — додала вона.

 

Гандзюк також натякнула, що замовниками нападу на неї можуть бути правоохоронці — нинішні чи колишні: "Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна".

 

"Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об’єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу. Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитись", — розповіла представниця виконкому.

 

Зі слів Гандзюк, саме від правоохронців вона отримувала погрози і попередження: "Вони підсилали до мене достатньо близьких мені людей з пропозиціями. Зараз я не можу говорити про всі деталі, це може завадити слідству. Але готуйте попкорн, повірте, буде дуже цікаво", — заінтригувала Катерина.

 

16.08.2018