Прокурори вимагають для Януковича 15 років тюрми.

 

Прокурори Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко та Максим Крим завершили виступ у судових дебатах в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича й оголосили, що просять суд ухвалити вирок Януковичу у вигляді 15 років позбавлення волі.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Виступ прокурорів супроводжувався заявами та вигуками адвокатів, які постійно перебивали прокурорів і вимагали розглянути клопотання про відвід усього складу суду.

 

 

 

Адвокати, зокрема, протестували через колізію довкола призначення Януковичу державного адвоката навзамін оплаченим екс-президентом юристам, котрі постійно гальмують судовий процес.

 

Суддя розпорядився вгамувати адвокатів.

 

"З огляду на те, що захисники Віктора Януковича вживають заходи, спрямовані на зрив судового засідання, суд доручив розпоряднику судового засідання та Національній поліції забезпечити порядок як в залі судового засідання, так і за його межами. Зокрема, суд просить прибрати техніку, яку суд не дозволяв використовувати і яка перешкоджає прокурору реалізовувати своє право виступати в судових дебатах, а суду – забезпечувати судочинство", – зазначив суддя Дев'ятко.

 

Оболонський суд Києва надав адвокатам Віктора Януковича місяць для підготовки до судових дебатів, хоча обидва юристи – і приватний, і державний – стверджували, що їм треба щонайменше 3 місяці для підготовки. Так, згідно з децизією суду, "достатнім, необхідним, але при цьому розумним терміном для підготовки до судових дебатів для сторони захисту є місяць".

 

Суд оголосив перерву в процесі до 13 та 14 вересня.

 

З урахуванням того, що в судових дебатах можуть виступати п’ять платних адвокатів і один безкоштовний державний захисник Януковича, резервними датами для виступу сторони захисту в дебатах суд визначив 17 і 18 вересня.

 

16.08.2018